نقشه چند برد ساده و کاربردی:
برد شارژر خورشیدی موبایل:
در این بخش شما را مختصرا با ساخت برد ساده شارژر خورشیدی آشنا می کنیم.امروزه همه افراد از موبایل استفاده میکنند.شارژ کردن آن یک امرضروی برای همه می باشد.به این دلیل میخواهیم شما را با ساخت برد شارژ خورشیدی آشنا کنیم.تا در هر جایی که باشید بدون نیاز به برق موبایل خود را شارژ کنید.خصوصا در سفر که این مسئله مشکل ساز می شود.این برد الکترونیکی به شما کمک میکند تا بدون تخصص زیادی برای خود شارژر خورشیدی تهیه کنید.
لیست قطعات:
در ساخت برد الکترونیکی این مثال یک خازن خورشیدی ۱۸ واتی استفاده میکنیم.زیرا پنل باید ولتاژی حدود ۹ تا ۱۲ ولت داشته باشد.یک رگولاتور با ولتاژ ۵ نیز در طراحی برد الکترونیکی در نظر می گیرند.این قطعه برای گرفتن ولتاژ اضافی می باشد تا به گوشی آسیبی نرسد.خازن ها نیز باید نویزگیر و صافی باشند تا ولتاژ دقیق تری داشته باشیم.این ولتاژ در ساخت برد به یک USB منتقل میشود که گوشی به خروجی آن متصل می گردد.
روش کارکرد ابتدایی:
ولتاژ باطری اکثر موبایل های امروزی،۳.۷ ولت است.بنابراین لازم است که ما درساخت برد آن حداقل ولتاژ ۵ را در نظر بگیریم.پنل نوری ۹ ولتی استفاده میکنیم.اگر این سیستم درمقابل نورخورشید قرار بگیرد،به ما ولتاژ ۹ ولت و جریان ۲ آمپر خواهد داد.به همین دلیل از رگولاتور استفاده میکنیم تا این ولتاژ به ۵ کاهش یابد.
وظیفه رگولاتور این است که ولتاژ را ثابت کرده و سپس آنرا به خروجی بدهد.از خازن های موجود در برد الکترونیکی نیز برای جلوگیری از اتصال کوتاه استفاده میشود.استفاده از خازن ها ضروری نیست اما به کیفیت ساخت برد ساده ما، کمک میکند.در استقاده از رگولاتور دقت کنید حتما ولتاژ اصلی باشد.جهت کم کردن گرمای رگولاتور می توانید از گرماگیر آلومینومی استفاده کنید.
برد فلشر پلیسی:
معمولا برای طراحی برد الکترونیکی این فلشر از دو ایسی ۵۵۵ استفاده میشود.این قطعه پرکاربرد می باشد.شیوه کار این فلشر به اینگونه است که به نوبت LED های آن چشمک می زنند.
قطعات لازم :
خازن الکترولیتی ۱ میکرو ۱۶ یا ۲۵ ولت
۱ عدد خازن ۱۰۰ نانوفاراد عدسی
۲ عدد مقاومت ۱ مگا اهم
۴ عدد ال ای دی قرمز
دو عدد آی سی ne555
۴ عدد ال ای دی سبز
۴ عدد ال ای دی قرمز
در زیر نمونه از این برد الکترونیکی را مشاهده میفرمایید که با قطعات بالا ساخته شده است.
برد الکترونیکی نوری زنگ موبایل:
ساخت برد ساده برای افراد زیادی کاربردی ست و برای افراد زیادی جذاب است.در این بخش یک برد ساده برای شما قرار می دهیم.وقتی تلفن همراه شما زنگ بزند این برد به صورت نور به شما اطلاع می دهد.یکی از کاربردهای این برد به این شکل است.مثلا اگر این برد الکترونیکی رو کیلومتر موتور نصب شود.زمانی که راننده در حال رانندگی می باشد به راحتی می تواند از تماس های تلفنی خود مطلع شود.
برای رسیدن به هدف کلیک کنید
برد الکترونیکی دیمر:
برای طراحی برد الکترونیکی ساده نمونه یک دیمر ۱۲ ولتی را در زیر مشاهده میکنید.این برد الکترونیکی با آیسی ۵۵۵ ساخته میشود.مجهز به یک ولوم است که برای کم و زیاد کردن هم زمان ولتاژ و نور به کار می رود.یک گزینه ساده برای هوشمندسازی نیز می تواند باشد.بسیار کاربردی بوده و فقط برای کم و زیاد کردن نور کاربرد ندارد.
لیست قطعات لازم برای برد دیمر :
ترانزیستور ۲n2222
ترانزیستور bd139
سه عدد مقاومت یک کیلو اهمی
آیسی ۵۵۵
پتانسیومتر یا ولوم ۵۰ کیلو اهم
دو عدد خازن عدسی ۱۰ نانو فارادی
دیود یکسوساز ۴۰۰۷
لامپ برای این نمونه ۱۲ واتی
برد دزدگیر نوری با LDR:
به دزدگیری که با حس کردن نور،آلارم آن فعال میشود،اصطلاحا دزدگیر نوری می گویند.ساخت برد الکترونیکی آن متنوع است.در اینجا یک نوع ساده را می بینید.سنسو آن ال دی آر است.وقتی نور توسط این سنسور حس می شود ال ای دی ها فعال میشوند.بنابراین به ما خروجی لازم را می دهند.برای قطعات مختلف برد میتوان از آن استفاده کرد.
برد فیوز الکترونیکی معمولی:
نقشه برد الکترونیکی که در زیر برای شما قرار داده ایم یک طراحی برد الکترونیکی ساده برای یک فیوز ساده است.مجهز به یک دکمه استارت و یک دکمه استوپ است.حداکثر ولتاژ آن ۶۰ ولت است.با فشردن دکمه اتصال قابل کنترل است.اگر جریان کوتاه پیش آید مدار را قطع میکند.
برد چشم الکترونیکی هشدار دهنده:
در زیر نقشه ساخت برد ساده،یک چشمی الکترونیکی را می بینید.این برد شامل یک سنسور LDR و یک آیسی گیت نند،یک مقاومت و یک عدد بازر و ال ای دی می باشد.زمانی که نور به چشمی بتابد،بازر فعال شده و آلارم میدهد.
برد سنسور هشدار دهنده آتش سوزی:
ساخت برد ساده سنسور آتش سوزی بهترین گزینه برای همه ماست.این برد در مکان های زیادی کاربرد دارد.بسیار ساده و راحت آماده میشود.این برد در هر جایی که نصب شود به محض وقوع آتش سوزی ،یا حس کردن دود و گاز فعال میشود.با آلارمی به ما هشدار داده و خیلی فوری عمل میکند.
برد الکترونیکی تابلوهای LED ثابت و چشمک زن :
همانطور که می دانید در جوامع امروزی از تابلوهای LED در مکان های زیادی استفاده میشود.این تابلوها به جلب توجه افراد و عابران کمک زیادی میکند. محیط را جذاب و شیک میکند.ساخت این تابلوها نیاز به مهارت و دقت زیادی در طراحی برد الکترونیکی و سیم کشی الکترونیکی دارد.
ابتدا باید به ولتاژ ال ای دی های که میخواهید استفاده کنید،دقت داشته باشید.نکات امینی و مهم را رعایت کنید زیرا امکان سوختن LED ها،داغ کردن و گرم شدن و کم شدن طول عمر تابلو و یا ترکیدن پاور وجود دارد.
در تصویر زیر روش بستن LED ها را مشاهده میکنید.فراموش نکنید حتما از مقاومت در کار خود استفاده کنید.
نکات مهم در ساخت برد:
۱.در نمونه بالا ال ای دی ها ۳ تا ۳ تا سری شده اند.بعد از آن دسته های سری را موازی قرار داده اند.این روش برای ال ای دی های ۳.۵ ولتی کاربرد دارد.رنگ این نوع ال ای دی سبز و آبی ست.برای LED های با ولتاژ کاری ۲.۵ الی ۳ باید ۴ تا ۴ تا سری کنید.رنگ آنها زرد و قرمز است.
۲.مقاومت نیز باید ۱۲۰ اهم باشد.
۳.نوع ال ای دی در تابلو های ثابت OVAL و از نوع کلاهی است.
۴..پاور ۱۲ ولت بوده و آمپر آن از رابطه پاراگراف بعدی استخراج میشود.
محاسبه جریان مصرفی :
جهت محاسبه جریان مصرفی به این شکل عمل میکنیم.بعد از ساخت برد، تعداد LED ها را باید بشمریم.سپس تعداد کل آنها را برتعداد شاخه های موازی شده تقسیم کنیم. بعد آن را در ۰.۰۲ ضرب می نماییم. آمپر خروجی منبع تغذیه باید ازعدد به دست آمده بیشترباشد وگرنه پاور آسیب خواهد دید.
نظری وجود ندارد