کیت الکترونیک چیست؟
جهت ساخت یک محصول الکترونیک باید از قطعات الکترونیکی استفاده کرد. کیت الکترونیک یک گروه از قطعات الکترونیکی می باشد. در آموزشگاه های الکترونیک برای ساخت هر چیز دفترچه راهنما وجود دارد. برای ساخت برد الکترونیکی و ساخت کیت نیز یک دفترچه راهنما در نظر گرفته میشود. کیت در زمینه های زیادی مثل: پزشکی، شیمی، اتومبیل، الکترونیک و … ساخته میشود.
افراد زیادی به ساخت برد الکترونیکی و یا ساخت کیت الکترونیک علاقه دارند.شاید اشخاص زیادی امکان ساخت کیت تخصصی نداشته باشند. اما به طور کلی ساخت یک کیت برای افراد جذاب است. خانواده ها میتوانند با خرید مجموعه از کیت های کوچک به فرزندان خود خلاقیت هدیه دهند. نوجوان ها و جوان ها ساعت ها می توانند با این مجموعه ها مشغول شوند. اطلاعات و تخصص خود را افزایش دهند.
کیت الکترونیک، خود نیز تنوع زیادی دارد. کیت الکترونیکی شامل فیبر برد الکترونیکی، مقاومت، خازن،ترانزیستور،آی سی و..است. بطور کلی دارای قطعات لازم برای ساخت برد الکترونیکی می باشد. برای اینکه بخواهید یک کیت الکترونیکی را مونتاژ کنید نیاز به تخصص خیلی بالایی ندارید. تنها آشنایی ابتدایی با قطعات الکترونیکی و شیوه درست لحیم کاری کفایت میکند. اما به هر حال کمک گرفتن از کارشناسان و افراد مسلط به شما اطمینان بهتری می بخشد.
کیت الکترونیک چه کاربردهایی دارد؟
از انواع کیت می توانید برای آموزش به کودکان خود استفاده کنید. جهت آموزش به کودکان کیت را به عنوان یک آزمایشگاه الکترونیکی می توانید بکار ببرید. این آزمایشگاه برای شما هزینه زیادی به همراه نخواهد داشت. اما به فرزند شما اطلاعات عمیق و دقیقی را منتقل خواهد کرد. در سراسر دنیا آموزش عملی طرفداران زیادی دارد. پس شما هم استفاده از این گزینه را فراموش نکنید.
از انواع کیت می توانید برای آموزش به کودکان خود استفاده کنید. |
انواع کیت الکترونیک:
در زیر به بررسی انواع کیت الکترونیک می پردازیم. تا شما به راحتی بتوانید کیت مورد نیاز خود را انتخاب و تهیه کنید.
کیت الکترونیک دکمهای:
این نوع از کیت نیازی به لحیم و سیم لخت کن ندارد.قطعات و سیم ها به شکل دکمه در این کیت الکترونیک قرار دارند. این اجزا روی یک صفحه پلاستیکی وصل می شوند. باید نقشه را بخوانید و چیدمان قطات را انجام دهید. بسته به این که چه نوع قطعاتی دارید. می توانید هر تعداد مداری که بخواهید بسازید.این موضوع یکی از مزایای کیت الکترونیک دکمه ای می باشد. با این کیت شما،آزمایشگاه الکترونیک شخصی خود را دارید.
در آزمایشگاه های برق، دفترچه راهنما،شامل آموزش و یکسری از اطلاعات عالی برای استفاده از هر قطعه می باشد. در کشور ما فعلا دو نوع کیت الکترونیکی تولید شده است. کیت ۹۹ که دارای مدارهای منطقی، آرمیچری، انواع آژیر و..است. این کیت بیشتر جهت آموزش به دانش آموزان بکار می رود.کیت الکترونیک بعدی ۳۳ نام دارد. این کیت شامل مدارهای مختلف دزدگیر،آژیر تا فرستنده اف ام و..می باشد.
کیت الکترونیک لحیمی :
در کیت الکترونیک لحیمی، علاوه بر تجهیزاتی که در نمونه قبلی تهیه کردید. باید سیم لحیم، و دستگاه لحیم و سایر تجیهزات لازم به آن را نیز فراهم کنید. در این نوع از کیت مانند ساخت برد الکترونیکی، قطعات باید روی فیبر لحیم شوند. این کیت الکترونیک مشکلات و خطراتی دارد. به علت حرارت دستگاه هویه ای که استفاده میشود، خطرناک است. از طرفی امکان استفاده مجدد یا تغییر دادن مدار وجود ندارد.
یکی دیگر از خطرات، احتمال برق گرفتگی به دلیل اتصال سیم لحیم می باشد. این کیت از دیرباز تولید می شده است. از نمونه های قدیمی این نوع کیت می توان به آژیر پلیس، زنگ اخبار،چشمک زن،آژیر دیجیتال،ضبط صوت و …. اشاره کرد.در حال حاضر نمونه های خیلی پیشرفته تری تولید میشوند. در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی هیچ کاری غیرممکن نیست. شما نیز خود به راحتی می توانید این کیت ها را آماده کنید.
کیت الکترونیک برد الکترونیک :
کیت برد الکترونیکی احتمال دارد، نیاز به دم باریک و سیم لخت داشته باشد. زیرا قطعات آن از هم جدا می باشد. باید بر اساس طرح برد الکترونیکی به یکدیگر متصل شوند. کیت برد الکترونیکی، را می توانیم چند بار استفاده کنیم. تمامی اجزا و قطعات آن را می توانیم بارها باز و بسته کنیم. مدارهای جدیدی طراحی و اجرا کنیم.عیب اصلی این نوع از کیت جدا بودن قطعات است. زیرا هر بار استفاده از آن زمان زیادی از ما می گیرد.
با کیت الکترونیک چه می توان ساخت؟
استفاده از کیت الکترونیک یک راه حل عالی برای افزایش هوش می باشد. در عصر تکنولوژی استفاده زیاد از اینترنت و بازی کامپیوتری مرسوم شده است. این نمونه های ساده از کاربردهای کیت الکترونیکی برای فرزند شما مناسب است. او میتواند درزمان کوتاهی آنچه دوست دارد را بسازد.
در زیر با تعدادی از این گزینه ها آشنا می شویم.
کیت الکترونیک مورس :
این کیت در زمانهای خیلی دور برای ارتباط تلفنی بکار می رفت. این روش یک شیوه ساده ارتباطی می باشد. به همین دلیل، هنوز گاهی در عملیات دریایی بکار می رود.
دزدگیر سیمی:
این دزدگیر از مرسوم ترین نوع می باشد. زیرا بسیار ساده بوده و تنها با قطع شدن یک سیم، فعال می شود.
کیت الکترونیک دیمر :
برای کاهش نوراز دیمر استفاده میشود. اصولا کلمه دیمر به معنی کاهنده نور است. در این کیت الکترونیکی محور مقاومت را چرخانده و میزان روشنایی را تغییر می دهند.
کیت دیمر و دیودهای دوقلو :
با دیمر در بالا اشنا شدید. در این نوع کیت نیز، توسط دیود می توان میزان روشنایی را تنظیم کرد. مقاومت متغییر نقش تقسیم کنندهی ولتاژ را دارد. در اینجا با کاهش یا افزایش انرژی خود، روشنایی را کم یا زیاد میکند.
کیت شمع دیودی :
شیوه کار کرد این کیت الکترونیک شبیه فوت کردن شمع است. زمانی که در میکروفون فوت کنید، دیود نوری فعال میشود. حسگر آن به وزش باد حساس است.در این نوع کیت باید حساسیت میکروفن را نیز تقویت کرد.
کیت آژیر ساده:
آژیر ساده به این نام معروف است. زیرا صدایی کاملا معمولی دارد. از ساده ترین آژیرها می باشد و با چند قطعه به راحتی تولید میشود.توسط محور ولوم ، بهترین اندازهی مقاومت متغیر مشخص میشود. قبل از بستن کلید، ولوم را در وسط کار تنظیم کنید.
کیت مسلسل الکترونیک :
این کیت جهت ساخت، صدایی شبیه مسلسل بکار می رود.مقدار و درصد صوت با چرخاندن محور تنظیم می شود.
چراغ غارنوردی:
این نوع برد الکترونیکی کمک میکند که چراغ های سطح شهر در روز خاموش شوند.دیود نوری، زمانی که نورخورشید به آن می تابد خاموش میشود. این کیت الکترونیکی با ترانزیستور NPN تولید میشود.
حسگر روشنایی ساده :
در زمان عادی، در این حسگر دیود خاموش می شود. ولی زمانی که به آن نور می تابد، روشن می گردد. از این نوع کیت در مزارع کشاورزی استفاده میشود.این حسگر کمک میکند پمپ آب به محض تابش خورشد روشن شود.
حسگر روشنایی پیشرفته :
کارکرد این حسگر کمی شبیه حسگر قبلی ست. دیود نوری با کاهش نور خاموش میشود. در زمان تابش نور، روشن میشود. تفاوت اصلی این دو حسگر ترانزیستور آنهاست.در این نوع از ترانزیستور PNP استفاده می شود. از مدار قبلی پیشرفته تر است. زیرا مقاومت متغیر دارد. با تنظیم مقاومت نوری میتوان، دیود نوری را نیز تنظیم کرد.
حسگر صرفهجویی برق:
این نوع کیت نیز به نور حساس است.در زمان افزایش میزان نور در اتاق، دیود نوری روشن میشود. این قابلیت را می توان دقیق تنظیم کرد. اگر در یک فضای بسته یک نور خاص تعبیه شده است. زمانی که این نور را با یک منبع جدید افزایش دهیم. این حسگر به ما هشدار می دهد. یعنی به ما اعلام میکند بیشتر از حد مصرف انرژی برق داریم.
کیت مدار مسابقه :
حتما در مسابقه های تلویزیونی شاهد بوده اید. یک کلید برای هر شخص تعبیه می شود. زمانی که اولین نفرپاسخ صحیح را می دانست دکمه را فشار می دهد. طبق عملکرد این کیت الکترونیکی دیگر فشردن کلید از طرف بقیه امکان پذیر نیست. این کیت الکترونیک برای طراحی بازی در منزل نیز مفید است. ساختاری ساده و کارآمد دارد.
کیت فلاش :
همانطور که در دوربین های عکاسی دیده اید. زمانی که دکمه را برای عکس گرفتن می فشارید. فقط یکبار فلاش اجرا میشود.این کیت الکترونیک یعنی اینکه با فشردن هربا کلید فقط یکبار دیود فعال میشود.
کیت گنجشک :
برای ایجاد صدای پرندگان این کیت الکترونیک مناسب است. ازطریق چرخاندن محور مقاومت میتوان آن را تنظیم کرد. راحت ترین صدا برای تولید، صدای گنجشک است.
نظری وجود ندارد