ساخت برد الکترونیکی

روش های ساخت برد الکترونیکی چند نوع هستند؟  جهت ساخت برد الکترونیکی یا برد pcb روش‌های مختلف وجود دارد. در این مطلب سعی میکنیم به طور مختصر با یکدیگر به بررسی روش‌های ساخت برد الکترونیکی بپردازیم. در مباحث بعدی به بررسی انواع برد الکترونیکی و کاربردهای آن خواهیم پرداخت.
 

چند روش برای چاپ روی فیبر مسی وجود دارد؟

روش های ساخت برد الکترونیکی

۱- روش استفاده از پرینتر لیزری سیاه و سفید

در پرینترهای نوع لیزری، در زمان چاپ، تونر از کارتریج خارج شده و به شکل پودری روی صفحه قرار می‌گیرد. اگر بخواهیم تصویر یا متن خود را به این روش چاپ کنیم، به دلیل اینکه فیبرهای مسی سخت هستند.  ما نمی‌توانیم از پرینتر مستقیما جهت چاپ خطوط روی فیبر برد الکترونیکی استفاده کنیم.

پس میپرسید چگونه برای ساخت برد الکترونیکی از این روش استفاده کنیم؟

برای برطرف کردن این مشکل یک روش ساده وجود دارد . روی یک  کاغذ که توانایی پذیرش نرم تر تونر را دارد. محتویات برد خود را پرینت میکنیم . سپس توسط یک اتو این محتویات را به فیبر مسی منتقل می نماییم.

یک روش در دسترس:

نوع کاغذ استفاده شده بسیار مهم است. حتما باید از نوع گلاسه باشد، تا تونر را به خود جذب نکند. باید با اعمال حرارت به راحتی از سطح کاغذ جدا شود. بر روی فیبر مسی منتقل گردد. یکی از گزینه‌های مناسب برای این کار کاغذ گلاسه سفید می‌باشد. اگر بخواهیم در زمان اتوکشی دچار مشکل نشویم، باید سطح را از هر گونه آلودگی پاک کنیم. اینکار توسط مواد شوینده مختلف مانند مایع ظرفشویی و… انجام دهیم.

باید توجه کنیم، زمانی که سطح فیبر مسی را از آلودگی‌ها یا چربی‌ها پاک کردیم، آن را با دست لمس نکنیم. اگر آلودگی‌های سطح قدیمی بود و به سختی پاک شد. می‌توانیم از سیم ظرفشویی و یا لیمو نیز جهت پاک کردن سطح استفاده کنیم. برای اتو کشیدن، کاغذ را بصورت برعکس  روی فیبر مسی میگذاریم.

 

روش های ساخت برد الکترونیکی

ساخت برد الکترونیکی

 
روش های ساخت برد الکترونیکی
 
 

یک روش کم هزینه:

سپس اتو را بصورت یکنواخت روی کاغذ می‌کشیم، به نحوی که حرارت و گرمای لازم به تمام سطح کاغذ برسد. این کار را تا حدی که فقط مقداری رنگ کاغذ تیره شود ادامه می‌دهیم، تا کاغذ به فیبر بچسبد. این زمان اصولا و بطور منطقی کمتر از ۵ دقیقه است. یعنی زمانی که مس شرایط لازم را دارد.

بعد از اینکه کاغذ روی فیبر مسی قرار گرفت. آن را در داخل آب سرد میگذاریم، تا کاغذ خوب خیس بخورد. سپس آن را از آب خارج میکنیم و فیبر و کاغذ را از هم جدا میکنیم. در مرحله بعدی باید قسمت‌های مسی اضافی که عایق ندارند، را از کار جدا کنیم. برای اینکار از اسید پرکلروردوفر یا همان اسید مدار چاپی استفاده میکنیم. این نوع اسید، حساس است. باید فقط به میزانی به آن آب گرم اضافه کنیم که محلول مانند چای پررنگ شود. تنها باید ظروف غیر فلزی مانند پلاستیکی و شبیه به آن بکار ببریم.

 
زمانی که اسید آماده شد فیبر را وارد آن میکنیم .به این ترتیب قسمت‌های اضافه روی فیبر از بین می‌رود. زمانی که قسمت‌های اضافی حذف شدند و تونرها را نیز از سطح پاک کردیم. فیبر ما آماده سوراخکاری می‌باشد. ساخت برد به این روش طرفداران خاص خود را دارد.
 
 
 
روش های ساخت برد الکترونیکی
 

۲- روش استفاده از اسپری پوزیتیو ۲۰

برای این روش ما می‌توانیم ابتدا طرح خود را چاپ کنیم. سپس فیبر مسی خود را مانند روش قبل کاملا تمیزمیکنیم. در مکانی به دور از هرگونه گرد و غبار و وزش باد، اسپری را با فاصله ۳۰ سانتی متری بر روی آن اسپر می نماییم. این کار باید با حرکات منظم و با زاویه ۴۵ درجه انجام شود. به طوری که کل سطح مس را پوشش دهد. این پوشش حتما باید یکنواخت انجام شود.
 
باید دقت کنیم که در هیچ بخشی بیشتر اسپری نکنیم . برای انجام بهتر فعالیت بهتر است فیبر به صورت افقی قرار بگیرید.
 
در مرحله بعد باید فیبربرای خشک شدن در فضای تاریک به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت بگذاریم. اگردر این زمان خشک نشد. می‌توانیم آن را گرم کنیم تا به این فرآیند خشک کردن سرعت بیشتری بدهیم. برای انجام این کار می‌توانیم از دستگاه خشک کن فیبر استفاده کنیم. راه حل دیگر این است که ، آن را در یک ظرف فلزی بگذاریم. سپس  به آرامی روی یک اجاق با حرارت تقریبی ۷۰ درجه گرم کنیم.
 
نوع ظرف به خود شما بستگی دارد. اما اگر اینکار را داخل یک قابلمه بزرگ انجام دهیم مناسب‌تر است. بطور کلی بهتر است مکان ما تاریک باشد. زمانی که فیبر خشک شد. در داخل یک ظرف تعدادی لامپ یا مهتابی قرار می‌دهیم. سپس یک شیشه بر روی آن میگذاریم اندازه این وسایل بستگی به اندازه طرح ما دارد.

این روش عالیه..امتحان کنید

 
فیبر را از طرف چاپ شده را بر روی آن قرار می‌دهیم به شکلی که سطح مسی رنگ خورده به سمت پایین باشد. باید توسط یک وزنه و یا یک شیشه روی سطح را سنگین کنیم تا فیبر کاملا به طرح بچسبد. تا اینجای کار با فضای تاریک انجام می‌شود.
 
بعد از اجرای‌ این مرحله مهتابی‌ها و لامپ‌ها را روشن کرده و حدود  ۲۰ الی ۳۰ دقیقه به آن نور می‌دهیم. سپس در یک ظرف دیگر سود را با آب حل میکنیم. باید آب به میزانی باشد که ۱ سانت روی فیبر را بگیرد. تقریبا ۱۰ تا ۲۰ گرم سود را به آن اضافه مکنیم. فیبر مسی را در مکانی نیمه تاریک به این محلول اضافه میکنیم و ۳۰ تا ۶۰ ثانیه  خیلی آرام تکان می‌دهیم.
 
زمانی که مکان‌های خالی مشخص شدند. فیبر را بیرون آورده و داخل اسید قرار می‌دهیم و بعد عملیات اسیدکاری را اجرا می کنیم.
 
 
 
روش های ساخت برد الکترونیکی
 
 

۳- روش استفاده از لمینت

در ابتدا از طرح pbc پرینت نگاتیو روی کاغذ کالک شفاف چاپ میکنیم. یا میتوانیم از آن یک فیلم تهیه کنیم. نکته مهم این است که حتما باید نوع پرینت ما نگاتیو باشد. مانند روش‌های قبلی ابتدا فیبر خود را کاملا از آلودگی‌ها پاک کرده و در مکانی کاملا تاریک لمینت را از پوشش سیاه خارج میکنیم. باید دقت کنیم که آنرا تنها از طرفی که نرم‌تر است باز کنیم.
 
سپس لمینت را بر روی سطح مسی می‌چسبانیم و خیلی خوب ماساژ داده تا هیچ حبابی در زیر آن ایجاد نشود. بعد از این مرحله، فیلمی که از مدار داریم را بر روی لمینت تنطیم می‌کنیم.
 

ویتا با برترین ها در خدمت شماست

 
در این بخش یک لایه دیگر لمینت چسبیده دیگر هم داریم. باید یک شیشه بر روی  طرح چاپی بگذاریم و  بچسبانیم. حال می‌توانیم کار را در زیر نور خورشید حدود  ۵ الی ۱۰ دقیقه بگذاریم و بعد از آن لایه دوم لمینت را جدا  کنیم.
 
بعد از مرحله قبلی باید یک قاشق غذاخوری پودر سفید رنگ جهت ظاهر کردن لمینت در لیوان آبی حل کنیم. سپس فیبر مدار را در داخل آب وارد  کنیم. خیلی آرام تکان دهیم، فیبر را شست و شو داده تا لیزی ماده ظهور از روی سطح آن پاک شود. بعد میتوانیم فیبر را خشک کرده به محیط باز برده و مراحل اسیدکاری را انجام دهیم.
 
 
روش های ساخت برد الکترونیکی

ساخت برد الکترونیکی

روش های ساخت برد الکترونیکی

 

۴- روش استفاده از ماژیک ضد اسید

در این روش مراحل کمتر و ساده‌تری برای ساخت برد الکترونیکی طی می‌کنیم. طرح را مستقیما در سمت مسی فیبر توسط ماژیک می‌کشیم. البته نباید تمیزکاری فیبر را فراموش کنیم. جهت اطمینان کار میتوانیم طرح را چندین بار ترسیم کرده و سپس مرحله اسیدکاری را اجرا کنیم.
 

۵- روش استفاده از لتراست

احتمال دارد با اصطلاح حروف برگردان یا لتراست آشنا باشید. این‌ دو موضوع یک تفاوت عمده دارند. در لتراست به جای حروف خطوط و نقاط مداری کشیده می‌شوند. در شروع کار باید چند لتراست خطی و نقطه‌ای ترجیحا تازه، باید تهیه کنیم.

مانند روش‌های قبلی فیبر را کاملا تمیز می‌کنیم . بعد توسط  لتراست خطوط مورد نیاز را روی مس ترسیم می‌کنیم. برای اینکار میتوانیم از ته خودکار یا وسایل مشابه آن استفاده کنیم. باید دقت کنیم که خطوط کاملا چسبیده باشند. برای اطمینان کار میتوانیم طرح را با  وسایلی مثل سشوار گرم کنیم، تا خطوط کاملا به مس بچسبند. مرحله بعدی باز هم اسیدکاری می‌باشد. ساخت برد اکترونیکی به این روش بسیار جذاب بوده و طرفداران زیادی دارد.

۶- روش استفاده از دستگاه cnc

یکی از نوین‌ترین و بروزترین روش‌های ساخت برد الکترونیکی این روش می‌باشد. در روش دستگاه cnc، طرحی که برای ساخت برد الکترونیکی لازم است. با فایل‌های مخصوص به دستگاه وارد می‌شود. دستگاه آن را بر روی فیبر مسی حک میکند. این دستگاه می‌تواند عملیات سوراخکاری را نیز انجام دهد و بعد راحت شروع به حک می‌نماید.
 
 

ساخت برد الکترونیکی

 

 

روش های ساخت برد الکترونیکی

ثبت سفارش تون فراموش نشه کارشناسان ما آماده و گوش به زنگ پیام ها و سفارشات شما هستند

برای هر نوع نیاز الکترونیکی که دارید. برای ارتباط با ما به اینجا سر بزنید

نظری وجود ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *